Για την Χώνεψη, ΜΩLY Digestion
Για την ομαλότερη λειτουργία του γαστρεντερικού επιλέξαμε βότανα γνωστά για την παραδοσιακή τους ευεργετική δράση στο γαστρεντερολογικό σύστημα. Χρησιμοποιούνται βότανα σπασμολυτικά που μειώνουν τους στομαχικούς σπασμούς, καθώς και βότανα που μειώνουν τα φουσκώματα και τα πρηξίματα. Στο συνδυασμό του μείγματος MΩLY Digestion έχουν προστεθεί επιπλέον και αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακά βότανα τα οποία είναι ικανά να μειώσουν τις φλεγμονές και τους πληθυσμούς μικροοργανισμών που ενδέχεται να ευθύνονται για αυτές τις διαταραχές. Χρησιμοποιώντας φυτικές ουσίες που βοηθούν στη χώνευση τον τροφών και στις σταθερές κενώσεις, ο οργανισμός «μπαίνει σε πρόγραμμα» αλλά και απορροφά καλύτερα τις θρεπτικές ουσίες από τις τροφές που καταναλώνει.
ΧΑΜΟΛΗΛΙ (ΑΝΘΟΣ)
Οι πεπτικές ιδιότητες του χαμομηλιού επεκτείνονται στην ικανότητά του να ανακουφίζει διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα. Οι ισχυρές σπασμολυτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις του το καθιστούν βασικό φυτικό φάρμακο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το ''ευερέθιστο έντερο''. Επιπλέον, το χαμομήλι προάγει μια αίσθηση ηρεμίας καταπραΰνοντας το άγχος που συχνά συνδέεται με τη δυσφορία του στομάχου, το φούσκωμα και τις σχετικές ανησυχίες.Καθαρό βάρος: 80gr
ΤΖΙΝΤΖΕΡ (ΡΙΖΑ)
Το τζίντζερ κατέχει εξαιρετικές αντισπασμωδικές ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ανακούφιση περιπτώσεων όπως η δυσπεψία και τα διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος. Είναι γνωστό ότι είναι ωφέλιμο για συμπτώματα όπως η ναυτία, η παρόρμηση για εμετό, φούσκωμα στο στομάχι και κολικοί. Μοιάζει πολύ με τον μαραθόσπορο, καθώς δρα ως διεγερτικό της πέψης, βοηθώντας στην ομαλή επεξεργασία του φαγητού στο γαστρεντερικό σύστημα.
ΧΑΡΟΥΠΙ (ΚΑΡΠΟΣ)
Το χαρούπι περιλαμβάνεται στο μείγμα κυρίως ως ενισχυτικό της γεύσης. Ωστόσο, είναι γνωστό για την ιστορική του χρήση στην καταπολέμηση της διάρροιας και του εμετού. Από την αρχαιότητα, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κολικού, ακόμη και σε βρέφη. Οι πεπτικές ιδιότητες του χαρουπιού το καθιστούν ευέλικτο συστατικό στο μείγμα μας.
Γλυκόριζα (ρίζα)
Η γλυκόριζα επιλέχθηκε όχι μόνο ως ενισχυτικό γεύσης αλλά και για τη θετική της επίδραση στο γαστρεντερικό και πεπτικό σύστημα. Έχει ιστορία αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως τα έλκη στα παραπάνω συστήματα, καθώς και γαστροοισοφαγική παλινδρόμιση. Επιπλέον, η γλυκόριζα μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση και στην υποστήριξη αυτών των συστημάτων, συμβάλλοντας στη γενική ευεξία και άνεση της πέψης.
Σχισάνδρα (καρπός)
Οι προσαρμογόνες ιδιότητες της σχισάνδρας παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της αντίδρασης του σώματος σε εξωτερικούς παράγοντες που επιδρούν στο στρες. Επιπλέον, αυτοί οι καρποί έχουν σημαντική επίδραση στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος. Ρυθμίζουν τις εκκρίσεις του στομάχου, εξασφαλίζοντας βέλτιστηπέψη, και ρυθμίζουν τη λειτουργία της χοληδόχου κύστης, ιδίως κατά την πέψη τροφών πλούσιων σε λίπη. Επιπλέον, η σχισάνδρα προσφέρει προστατευτικά οφέλη στο ήπαρ.
ΜΑΡΑΘΟΣ (ΣΠΟΡΟΙ)
Ο μαραθόσπορος ,ένα αρχαίο και εκλεκτό βότανο, γνωστό εδώ και χιλιετίες για τις εξαιρετικές του ιδιότητες ως χωνευτικό. Αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην ανακούφιση διαφόρων προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος, όπως η δυσπεψία, τα γαστρικά προβλήματα, η ναυτία, τα φουσκώματα και οι κολικοί. Αυτοί οι σπόροι έχουν μακρά ιστορία στο να προάγουν την ευεξία του γαστρεντερικού συστήματος και να προσφέρουν ανακούφιση από τη δυσφορία που σχετίζεται με αυτές τις καταστάσεις.
Δίκταμο (υπέργεια μέρη)
Το Δίκταμο της Κρήτης, ένα αρχαίο βότανο, είναι γνωστό για την ήπια επιρροή του στο στομάχι και τις καταπραϋντικές του ιδιότητες σε περιπτώσεις πεπτικής και στομαχικής δυσφορίας. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες συμβάλλουν στη μείωση των πληθυσμών μικροοργανισμών, ενώ οι στυπτικές, αντιφλεγμονώδεις και σπασμολυτικές της δράσεις βοηθούν στην ανακούφιση των φλεγμονών και των σπασμών στο γαστρεντερικό σύστημα.
Κριτικές
Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές.